Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Leerlingenraad

De nieuwe leerlingenraad schooljaar 2018-2019.

WAT IS BESPROKEN IN DE LAATSTE BIJEENKOMST VAN DE LEERLINGENRAAD:
Waar zijn we blij mee en wat kan beter:
- De kinderen zijn blij met de leervakken: rekenen, taal, lezen, de bieb op school, mediamasters. Ook het voetbalveld en het leerorkest vinden de kinderen erg leuk. Het volleybalnet wordt nog niet zo vaak gebruikt. We moeten een vaste dag afspraken. De ochtendpauzes zijn wel kort, maar gelukkig is er wel een lange overblijfpauze. De kinderen van groep 7 en 8 willen graag EHBO lessen. Wat leveren we dan in? Daar zijn we nog niet uit.
- De schoonmaakster is niet blij met het zand binnen. Wat gaan we daaraan doen? Voeten vegen voor het naar binnen gaan. Sloffen aan? Daar denken we nog even over na.
- De boomstam op het achterplein moet weg omdat deze niet veilig meer is. Wat komt er dan? Daar gaan we de volgende keer mee verder.
- Ook denken we na over traktaties. We zijn een gezonde school, we hebben schoolfruit, maar wat vinden we van de traktaties?

Op vrijdag 18 januari heeft de leerlingenraad gepraat over gezonde traktaties:

Alle kinderen vinden het belangrijk dat een traktatie gezond én lekker is en gelukkig is gezond lekker. Alle traktaties zouden in ieder geval ook gezond moeten zijn, bijvoorbeeld spiesjes met spekjes en fruit of een smoothie of een groentespies. We gaan op zoek naar posters waarop gezonde traktaties staan zodat iedereen leuke ideeën krijgt. Ook gaan kinderen uit de leerlingenraad zelf op zoek naar leuke traktaties.

Dit schooljaar doet school ook weer mee met schoolgroenten en fruit. Het is jammer dat het minder gevarieerd is dan vorig schooljaar. We missen de tomaatjes en paprika's of bijzondere dingen als kakifruit. De leerlingenraad vindt dat het goed is dat school aandacht besteed aan gezonde voeding. De kinderen vinden dat de pauzehap gezond moet zijn, ook op de dagen dat er geen schoolfruit is en dat kinderen ook bij de lunch fruit of groente mee zouden moeten krijgen. De leerlingenraad vindt gezonde voeding heel belangrijk!